От Апелативна прокуратура съобщиха, че фактите по делото сочат за една добре организирана и финансирана престъпна дейност - засяване, отглеждане и разпространение на високорискови наркотични вещества. Общото количество на иззетите стръкове растения коноп са над 3 500 броя.

Към настоящия момент на разследването са събрани достатъчно доказателства спрямо извършителите на престъпленията. При извършеното претърсване на дворно място и прилежащи постройки в село Скравена са били установени четири идентични халета, представляващи оранжерии с насаждения, наподобяващи коноп. Същите били пригодени за отглеждане на растенията в контролирана откъм температура и влажност среда, оборудвани с вентилационна и поливна система.

Освен това, било открито и специално хале, предназначено за изсушаване на растенията, оборудвано с машина-сушилня. Поливната система в оранжериите била свързана с резервоари, съдържащи вода и течни торове. На местопрестъплението е имало моторна пръскачка и множество пластмасови туби, пълни с препарати за растителна защита. В постройките са били открити везна и кантар.

От иззетите растения и суха тревиста маса са били отделени проби, които при извършените полеви наркотестове са реагирали на високорисковото наркотично вещество коноп (канабис). Разследването по делото продължа под ръководството на Окръжна прокуратура-– София.