Потърпевшите веднага подали сигнал в полицията. Докато дошла пожарната, 24-годишният Цветослав и неговият баща Цветелин успели с помощта на пожарогасител сами да загасят пламналата гума на по-новия трактор, който се намирал в двора на къщата.

Другият трактор обаче, който е втора употреба и бил паркиран досами улицата, между гаража и съседната къща, е напълно унищожен. Огънят е потушен със съдействието на мездренската пожарна.

По първоначална информация извършителите на престъпното деяние са използвали леснозапалима течност - дунапрен и парцали, напоени с бензин и натъпкани в тенекия и в пластмасова кофа.

Според собствениците на изгорялата селскостопанска техника щетите от умишления палеж възлизат на повече от 50 хил. лв. Потърпевшите дават награда от 10 000 лв. за достоверна информация с цел разкриване на неизвестните пиромани.

Предстои да бъде извършен повторен оглед на местопроизшествието, уточняват от полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

Това не първото посегателство срещу сем. Цветкови. Преди една година неизвестни лица унищожиха 14 дка овощна градина с млади черешови дръвчета, засадени в местността "Лозята" по проект, с който дъщерята на Цветелин - Нели, кандидатства за финансово подпомагане по европейската Програма за развитие на селските райони. При вандалския акт напълно бяха изкоренени 580 фиданки. Извършителите все още не са разкрити.