Сигналът за горящата къща е подаден около 2:30 часа в нощта на понеделник срещу вторник от Стефанка Драганова, комшийка на Джорошки, която се обадила на спешния тел. 112. Към адреса незабавно са изпратени две пожарни коли от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението", на местопроизшествието пристигнал и дежурен екип от полицията в Мездра.

Докато огнеборците потушавали лумналите пламъци, пострадал един от пожарникарите, който получил наранявания на едното бедро. Той е закаран с линейка до филиала на Спешния център в града, където му е оказана необходимата медицинска помощ.

Вследствие на пожара напълно е изгорял покривът на къщата, който е около 120 кв. м., както и обзавеждането на целия втори жилищен етаж от къщата и част от обзавеждането на първия етаж - унищожени са мебели, домашно имущество, бяла и черна и техника.

Криминалисти извършиха оглед на местопроизшествието. Води се разследване. По случая е образувано досъдебно производство.

Най-вероятно става дума за умишлен палеж. Никола Джорошки има доста неприятели в Люти дол, тъй като многократно е подавал жалби срещу свои съселяни до различни инстанции. "Всички знаят кой го е направил, но никой няма да смее да каже!", заяви дъщерята на потърпевшия Христина Андреева.