Тазгодишният победител в Шестия национален поетичен конкурс за любовна лирика "Наздравица за любовта" е Кръстьо Раленков от София с две авторски стихотворения - "Януари като разказ" и "Очакване". Второ място беше отредено на Йордан Пеев от Стара Загора с "Мавруд от Станимака". На третата място се нареди столичанката Радостина Ангелова с "Преди да си спомня за ботаниката".

Присъдени бяха и три поощрителни награди - на Атанас Георгиев за най-успешно представил се поет от Асеновград, Рени Митева от Мездра и Пламен Парнарев.

Поетичният конкурс за любовна лирика "Наздравица за любовта" стартира в Асеновград преди шест години, като оттогава до сега в него са участвали над 1200 поети от цялата страна. Тази година участниците в конкурса бяха оценявани от авторитетно жури с председател големия пловдивски поет и драматург Петър Анастасов, заедно с Добринка Кирякова, по-известна с псевдонима си Ники Комедвенска, и писателят Иван Христов.

"Не ни беше лесно да оценяваме произведенията на участващите поети, но ни беше интересно, беше едно преживяване”, каза Петър Анастасов. И благодари на община Асеновград и заместник-кмета инж. Мария Вълканова за подкрепата, която оказват, за да се осъществи този конкурс. Ники Комедвенска пък допълни, че журито било изключително затруднено при избора си, защото всички произведения били стойностни.

Източник: plovdivnow.bg