© Община Лом

"Стихосбирката е посветена на моя съпруг /Илич Томински/. Без неговата подкрепа аз никога нямаше да бъда тук и да имам днес среща с вас. Това беше основното, което ме подтикна да направя стихосбирката. Всъщност аз бях написала нещата, но нямах желание да ги издавам. Основният човек, който ме накара да го направя е моята внучка, както и Юлий Йорданов. Стиховете са обособени в три раздела и всички те са посветени на съпруга ми. Дано всеки един от вас намери в стихосбирката поне едно стихотворение, което да го докосне. За твореца е много важно да знае, че ако не с всичките си произведения, то дори само един негов стих е трогнал душата на читателя, това ще е истинската награда за писателя" – каза Ели Томинска.

Актрисата от Драматичен театър "Кръстьо Пишурка" Оля Томова прочете няколко стихотворения от поетичния сборник. Музикален поздрав към присъстващите отправи младата пианистка Анжелика Емилова, възпитаничка на Обединената школа по изкуствата "Проф. Йордан Гаврилов".

Журналистът Юлий Йорданов, редактор на стихосбирката и автор на предговора, поднесе на авторката, която тази година отбелязва юбилей, приветствен адрес от дружество "Будители", а дългогодишният училищен педагог и читалищен деятел Васил Божинов изказа своето възхищение от прочетеното. Писателката им благодари, след което прочете избрани от нея стихове.

Ели Томинска получи поздравление и голям букет с цветя от Наталия Стефанова, експерт в Община Лом, както и цветя от нейни почитатели и приятели.

Ели Томинска завършва Държавния библиотечен институт в София и работи дълги години като библиотекар и журналист. Тя е автор на книгите: "Хитруша" (1997), "Мечо Клепоушко" (1998), "Истории с опашки" (1998), "Звезден дъжд вали в съня ми" (1999), "Приключенията на Ани" (1999), "Гатанки" (2000), "Моята първа азбука" (2000), "Буквар за първи клас" (2002, в съавторство), "Пъстра китка" (2003), "Песента на кокичето" (2008), "Питанки" (2010), "Ветровете в мен" (2012), "Врабченце без палтенце" (2014). Много от нейните приказки са разказвани по БНТ в "Лека нощ, деца".