Отборът по стрелба на спортен клуб „Спартак”- Враца при Областната дирекция на полицията взе участие в Републиканския мемориален турнир по стрелба „Бинев, Трошанов, Ангелов”. В състезанието, което се проведе на стрелбището на Академията на МВР в София, взеха участие 16 отбора от цялата страна с повече от 100 състезатели.

В комплексното отборно класиране врачанските служители на реда заеха шесто място. В индивидуалната надпревара Катя Василева за пореден път спечели сребърен медал при жените. След точна стрелба полицаите от СК „Спартак” - Враца” Ивайло Флоров и Евгени Христов се наредиха съответно на второ и трето място при мъжете.

Турнирът се проведе за 20-и пореден път и е в памет на полицаите, загинали при изпълнение на служебния си дълг - старши сержант Ангел Ангелов от IX РПУ, капитан Йордан Бинев и старши сержант Красимир Трошанов от РДВР - София.

Полицай Ивайло Флоров каза за Medianews.bg, че участието на отбора им в този турнир е въпрос на чест. Всички състезатели се стремят към повече попадения в десетката при такива състезания. Но по-важно е, че такадемонстрират не само точната си стрелба, а оказват почит към паметта на своите колеги, загинали на 3 май преди 20 години. Преди състезанието участниците поднесоха венци и цветя на лобното място на загиналите си колеги.