На 9 март малко след 2:00 часа в Районното управление на полицията в Лом е подаден сигнал от 45-годишен жител на крайдунавския град с инициали С. А., който съобщил, че между еди и два часа същата нощ на паркинг, намиращ се в съседство с пл. "Начаев" в Лом, с помощта на техническо средство е взломен страничен прозорец, след което е направен опит да бъде задигнат лек автомобил "Тойота Раф 4" с монтанска регистрация. Джипът е собственост на 48-годишния акушер-гинеколог Едуард Богомилов, но ползван от друг човек. Направен е и опит да се отнеме CD-плейър от автомобила.

Местопроизшествието е посетено от служители на реда, които извършили оглед. В хода на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия по "горещи" следи полицаите установили извършителите - криминално проявените Емилиян Г., на 30 г., и Милен Ц., на 29 г., и двамата от Видинско.

Автоджамбазите се придвижвали с две леки коли - "Пежо 206” и "Фолксваген Голф". При извършената проверка в автомобилите са намерени две черни текстилни маски с прорези, два чифта работни ръкавици и метална щанга тип "кози крак".

Двамата апаши са задържани за срок от 24 часа в ареста на РПУ - Лом. Стойността на нанесените щети е в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.