Към края на изминалия месец в РУ- Мездра беше получен сигнал за потрошен кафе-автомат в центъра на града. Установено бе, че нанесената щета възлиза на около 3100 лв. След издирвателни мероприятия разследващите открили, че извършител на хулиганското деянието е 25-годишният В.А. от Мездра и предстои той да отговаря пред закона за вандалшината.
Преди четири месеца пък, в РУП-Враца е получено съобщение от шофьор на товарен автомобил от град Плевен, който заявил, че в Криводол неизвестно лице откраднало 8000 лв., документи и два мобилни телефона от кабината на автомобила му. След процесуално-следствени действия е установено, че се касае за инсценировка на кражба от страна на плевенския водач на автомобила. Срещу него е образувано досъдебно производство.
Вчера в село Гложене е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Опел-Вектра В” с германски регистрационни табели, паркиран пред къща в селото. Установено е, че автомобила е обявен за издирване в програмата на Шенгенската информационна система, като обект на кражба от Германия.