В посока Видин леките и лекотоварните превозни средства до 10 тона след разклона за Бели извор се пренасочват в посока Вършец до кръстовището с пътя през село Сумер. Товарните автомобили над 10 тона в посока Видин се насочват по път Враца - Криводол и по път Криводол - Липен - Стубел - Крапчене.

В посока София всички превозни средства преминават по обходния маршрут: Краводер - Пудрия - Големо Бабино - Криводол, по улична мрежа през гр. Криводол и по път Криводол - Враца.

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира към шофьорите да спазват пътната сигнализация, въведените ограничения и обходните маршрути, за да не възникват пътни инциденти. Заради неспазена забрана за преминаване на тежкотоварен камион по обходния маршрут за леките автомобили на 12 септември възникна тежко пътнотранспортно произшествие на третокласния път за Вършец.

Съоръжението над река Ботуня е построено преди повече от 35 години - през 1981 г., и досега не е основно ремонтирано. Предвидените дейности включват изграждане на ново пътно платно и плоча, хидроизолация и асфалтова настилка. Ще бъдат подменени ограничителните системи, тротоарните блокове и ще се подобри отводняването.

Строително-монтажните дейности се изпълняват от "Пътинженеринг- М“ АД. Договорът е на стойност около 680 00 лв. с ДДС. Строителният надзор е на "Интерконсулт“ ЕООД. Техният договор е за 11 хил. лв. с ДДС. Средствата са осигурени от бюджета на АПИ.