Директорът на културната институция във Враца добави, че одиторът бил изнесъл информация от доклада за някакви злоупотреби, ден преди на сесия на Общинския съвет да се гласуват средства за поддържане на сградата на театъра, която е общинска собственост. Това според Попдимитров приличало на манипулация, за което Милчев трябва да понесе отговорност. Попдимитров изрази възмущението си, от факта, че човек, които не знаел откъде се влиза в камерната сцена е бил натоварен да проверява театъра.

Попдимитров все пак благодари на Общината, че е отпуснала 90 000 лева за театъра, но добави, че само за ел. енергия пред изминалата година са дадени от приходите им от билети 120 000 лева. Директорът е внесъл становище и ако окончателния доклад не бъде коригиран ще търси решение на проблема в съда. Той беше категоричен, че при тях не се борави с „живи” пари, всичко влиза по банкова сметка на Министерството на културата и разходите, даже и за 5 лева се разрешават от там. На всеки 3 месеца от театъра представят отчети за разходите в Общината, а миналата година от Министерството са направени два одита в които нередности не били установени.

Според Попдимитров одита на Общината е поръчков и /цитираме/ „ще остане да тежи на съвестта на Милчев, за до го топли през студените зимни нощи”. Попдимитров попита, без да изисква отговор от журналистите - „Как така след десетина години, точно сега одитора се сети за нередност с отдаването под наем?”. За финал на пресконференцията той добави, че Милчев видял шише на което имало етикет с надпис „Спирт” и веднага заключил, че в театъра се пие и се пуши и попитал защо артистите не плащат наем за гримьорните. Такава е истината на театралния директор. Окончателният одитен доклад вероятно ще представи друга картинка, а пък Общината ще има трета позиция за отдаването под наем на помещения в сградата на театъра. Истината е някъде там.