Общият размер на приходите от осигурителни вноски за октомври надвишава 1,1 млрд. лв. в това число над 605,7 млн. лв. са за държавно обществено осигуряване, 257 млн. лв. – за здравноосигурителни вноски и 147,8 млн. лева за допълнително задължително пенсионно осигуряване.

Най-висок е ръстът на постъпленията при корпоративен данък – 30 %. Приходите от данък върху доходите на физическите лица се увеличават с близо 16 на сто, а постъпленията от осигурителни вноски растат устойчиво с почти 10 на сто спрямо същия период на миналата година, допълват от НАП.

От началото на годината до 31 октомври 2021 г. в приходната агенция са постъпили над 22,5 млрд. лева, което е 2,3 млрд. лева повече в сравнение със същия период на миналата година, допълват още от НАП.

„За пореден месец НАП отчита отлични резултати. Това се дължи както на добрата работа на всички служители в приходната агенция, така и на положителна промяна в поведението на данъкоплатците. Наблюдава се устойчив ръст на доброволното деклариране и плащане от страна на бизнеса и гражданите“, каза по повод рекордния ръст в приходите изпълнителният директор на НАП Румен Спецов.