Ето и пълният текст на поздравителния адрес:

Уважаеми дами и господа общински съветници,

На днешната дата общините в България отбелязват своя празник. На 12 октомври 1882 г. Княжество България приема Закон за общините и градското управление, който поставя основите на дейността на местните и държавни власти.

През 1991 г. в новата Конституция, в чл. 1, ал. 2 е записано, че „Република България е единна държава с местно самоуправление”, а чл. 136 определя общината, като „основна административно-териториална единица, в която се осъществява местното самоуправление”. Според Закона за местното самоуправление и местната администрация, Общинският съвет е орган на местното самоуправление.

Празникът е повод да изразя своето уважение и благодарност за подкрепата и помощта в местното самоуправление, оказани от всички жители на община Мездра, всички кметове и общински съветници, които са работили в полза за развитието на общината ни през годините.

Изказвам специална благодарност и към служителите в Общинска администрация Мездра за професионализма и всеотдайността в работата.

На всички Вас желая здраве, лично щастие и енергия за нови професионални успехи, както и воля за по-активно и съпричастногражданско участие в процесите на управление на местно ниво!

Яна Нинова,

Председател на Общински съвет Мездра