„Тази година беше много натоварена в противопожарно отношение, заяви ст.комисар Венцислав Райков. Общо 1585 пожара са гасени досега, 985 миналата година. Със 700 повече са запалванията на сухи треви на територията на областта. Причините са не само метеорологичните условия и засушаването, но и човешката небрежност. Работата ние много натоварена, но успяваме да ограничим разпространението на пожарите и не сме пуснали опожаряването нагори и населени места, допълни ст. ком. Райков.

„Най-трудното в нашата работата е спасяването на човешки живот, В критични ситуации за кратко време трябва да вземеш бързо решение.Когато е застрашен човешки живот, не мислим за собствената си безопасност.”, каза гл. инсп. Максим Димитров. То си спомня най-тежкия инцидент в 40-годишната си професионална кариeра. Преди повече от 10-години в жилище в Лом избухнала газова бутилка. Собственикът загинал, а двама от колегите му пострадали тежко.

Пред множеството ст. ком. Венцислав Райков съобщи имената на отличените за добра работа през годината огнеборци. Кметът на Монтана Злтако Живков подари на пожарникарите спортни пособия и готварски принадлежности за служебната кухня.

Източник: novinitem.com