По-нататък в съобщението от партийната централа на ГЕРБ във Враца пише: "Политиката на ГЕРБ в тази сфера гарантира увеличение на всички пенсии с 2,4 % от 1 юли 2017 г., както и Коледни и Великденски добавки за хората с най-ниски пенсии. Това струва на държавата над 250 млн. лв. Балансираното управление на средствата едновременно намалява дефицита в системата и гарантира стабилност. В сравнение с 2013 г. средната пенсия е нараснала с 16%.

8 млн. българи и нито един от тях под прага на бедността е следващата опорна точка на БСП. Това е популистко твърдение, с което БСП манипулира избирателите си. Ако от столетницата се ангажират да раздават пари на хората, за да са над прага на бедността, със сигурност ще фалира държавата.

Борбата с безработицата е важна. В момента тя е 8% и е на най-ниското си ниво за последните 8 години. През 2016 г., работа са започнали 210 000 души. Правителството на ГЕРБ въведе и още една мярка за подпомагане на безработните, като държавата ще поеме част от разходите им, ако си намерят работа на повече от 50 км от дома. Освен мерки за подпомагане на безработните и хората с ниски доходи, Правителството на ГЕРБ увеличи размера на минималната заплата от 1 януари 2017 г. на 460 лв., което е ръст от 70% спрямо 2011 г.

Няма опасност от спиране на най-успешно изпълняваната до момента Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси“, както твърдят от Левицата. Програмните средства са над 60%, отделените са 360 млн. лв. в подкрепа на бизнеса, 194 млн. лв., за да живеят децата от домовете по-добре. 14 000 лични асистенти работят в помощ на нуждаещите се. За първи път от тази година е въведена диверсификация на помощите за децата с увреждания, като те ще получават по 930 лева месечно.

Неоснователно е и предложението на столетницата да бъдат раздавани по 50 лв. на всяко дете на работещ родител. Политиката на ПП ГЕРБ е държавата да се съобразява с конкретните нужди на хората. По-справедливо е родителите, които работят, да имат по-високи доходи и тези 50 лв. да се инвестират в качествено образование.”

Такова е становището на ПП ГЕРБ - Враца. Твърде възможно социалистите да са на противоположно мнение, което MediaNews ще публикува, щом ни бъде изпратено от пресцентъра на БСП.