“Благодаря на правителството. Ще изградим изцяло улица „Диана“ и други шосета, непипани от години. Изпращаме 2019 година с удовлетворение, с 10 обновени улици. Две от тях са особено важни- „Индустриална“ и „Извора“. Стремим се да правим Монтана по- чиста, по-приветлива, по-зелена.“, каза кметът, цитиран от 24 часа.

На улица "Индустриална" се намират офисите на много стопански фирми, до които се е стигало трудно преди ремонта. Подменени са водопроводите и е извършено асфалтиране по цялото 3,5-километрово трасе. Вдигнати са стари складове в района на жп гарата, изхвърлени са стотици тонове боклук. Обновен е и районът на улицата, през който преминава жп линия. За обновлението са вложени 3,1 млн. лв. общински средства.

"Извора" е най-старата улица в града. Тя е обновена с 440 000 лева – средства, дарени от българския емигрант в Германия Кирил Маринов съвместно с общината. Вече блесна с нов асфалт, оформени са нови 80 паркоместа. Още пет други улици са със сменени водопроводи и с ново асфалтиране.