Конкурсната надпревара включва три категории - "Изобразително изкуство", "Литература (поезия и проза)" и "Фотография". Краен срок за изпращане на конкурсните творби: 6 април 2019 г. (събота), като важи датата на пощенското клеймо.

Адрес за изпращане на конкурсните творби: Пенка Христова, Св. Синод на БПЦ-БП, Културно-просветен отдел, За Националния конкурс "Възкресение Христово" - 2019, ул. "Оборище" №4, 1000 София, България, email: skpotdel@bg-patriarshia.bg">skpotdel@bg-patriarshia.bg (само за литературните творби)

Всяка творба задължително трябва да съдържа следната информация: B десния ъгъл на гърба на творбата да бъде написано четливо: заглавие на творбата; трите имена на автора; възраст, група/ клас; град/ село, област, училище (ОДК/ енорийско училище), клуб; адрес и телефон за връзка с участника или неговия родител; името на преподавателя/ ръководителя и негов телефон за връзка.

В конкурсния Статут се съдържат всички условия и насоки, които са задължителни за участниците и които ще подпомогнат тяхната подготовка в избраните от тях категории.

Имената на наградените участници с протокола на журито от съответния раздел ще бъдат качени на 24 април 2019 г. (Велика сряда) на официалния сайт на Св. Синод НА БПЦ, в Раздел "Новини".

Награждаването на участниците в Националния конкурс "Възкресение Христово” ще стане на 19 май 2019 г. (4 Неделя след Пасха - на Разслабления) в столичния Храм "Св. св. Кирил и Методий“ (гр. София, ул. "Георги Вашингтон" № 47, до Женския пазар и Лъвов мост) след приключването на св. Литургия. След награждаването ще бъде открита изложба с наградените творби в Храм "Св. св. Кирил и Методий".

Статутът на конкурса предвижда след изтичане на изложбата на конкурса, творби от Раздели "Изобразително изкуство" и "Фотография" да участват в благотворителен аукцион със социално-милосърдна насоченост към деца в нужда.

Статутът на Националния конкурс може да намерите тук.

Вдъхновение и благословен от Бога успех на всички малки и големи участници във Великденския конкурс на светата ни Църква!