Скъпи приятели, в навечерието сме на една отиваща си година. В тези последни дни изпълваме сърцата си с повече надежда и вяра, правим равносметка за това какво сме направили и постигнали, и какво е останало не започнато или недовършено. Някои са доволни от себе си, други не, но равносметката, каквато и да е тя е плод от нашите действия. В дните на новогодишните празници всички преоткриваме топлината и надеждата, от които всеки има нужда.

Вдъхновени от смисъла за ново начало се стараем да бъдем добри и искаме най-доброто за хората около нас- нашите семейства, хората с които работим, приятелите, чиято опора търсим. Отива си една динамична и тежка година, изпълнена с трудности, предизвикателства, страх. Година, в която станахме свидетели на много болка, изпитахме силата на духа и вярата си, опитахме се да надвием паниката и чувството на безизходица. И успяхме, успяхме въпреки всичко да стоплим самотни сърца, да дадем надежда. Вярно, че не направихме много неща, пропуснахме празници и събития на които сме били винаги заедно, но не прекъснахме връзката помежду си. Продължихме макар и нестандартно, с непознато за нас чувство, гледащи към свят с много неизвестни да поддържаме селото ни чисто, да помагаме на хората, да пазим богатото минало и ценно историческо и културно наследство на Царевец.

Горда съм, че селото ни е едно от най-хубавитев Общината, че има уникална природа, красив център. Осъзнала съм, че това ни дава много предимства, и в същото време дълбоко вярвам, че богатството на едно населено място са хората. И преди да прекрачим прага на новата година нека си дадем сметка какво направихме до тук и какво бихме направили през следващата година. Каква следа ще оставим след нас. Ще бъдем ли с действията си както до сега полезни някому? Защото, най-хубавото чувство не е чуждото одобрение и висока оценка, а усещането за собствена удовлетвореност от постигнатото, от това, че някому се бил нужен и си помогнал. Голяма е признателността ми към вас, жители на село Царевец, към всички онези наши благодетели, които не спират да помагат на селото- безкористно, тихо, но със сърце, душа и мисъл! Благодаря! Благодаря за оказаната помощ, без която не бихме сме справили!

На прага на Новата година бих искала да ви кажа, че не най- важното е какво и колко притежаваш, нито дали си успял да си купиш нови и скъпи дрехи, дали си седнал да вечеряш на отрупана маса, или пред теб има само хляб и сол. Най-важното е, когато повдигнеш очи да срещнеш тези на твоите близки, да има с кого да споделиш, на кого да кажеш " Обичам те". Пожелавам на вас и семействата ви, радост и топлина в уюта на празничните дни. Да бъдат светли празниците ви, да бъдат честити дните ви, да се сбъднат всички ваши желания. Нека да съумеем да се радваме на малките, но истински важни неща, да имамебезброй щастливи мигове, споделени с любими хора- с тези, които ежедневно са до нас, с други, чието завръщане очакваме и с всички, с които обичаме да бъдем заедно. Пожелавам на всички една Нова година-спокойна, на много мечти, следвайте всяка своя мечта и я превръщайте в реалност. Всяка нова година е ново начало, така че оставете всичко лошо и негативно в старата година, и посрещнете новата с чисти сърце и душа, вяра и надежда. Нека в новата 2021 година да пренесем добрината и енергията, които да ни ръководят в личните и професионални начинания! Нека всяко добро се увенчае с успех!

Благодаря още веднъж на всички за доверието, подкрепата и възможността да работим заедно за развитието на селото. Желая от сърце да сте здрави, успешни, упорити. Късмет и благополучие за всички! Пожелавам ви незабравими изживявания през Коледните и Новогодишните празници, много настроение и положителни емоции! Нека доброто, красивото и любовта почукат на всяка врата и достигнат до всяко сърце. Бъдете щастливи и много усмихнати!

На себе си пожелавам здраве, сила, търпение и много работа, защото проблемите, колкото и да са много се решават постепенно и когато човек работи.