Екипажи от София, Смилян и Разград спечелиха състезанията в отделните класове на 5-тия кръг от Националния траялен шампионат 2016, който се проведе в местността „Родината” край Зверино. В двудневната надпревара участваха общо 36 екипажа. Организатор на състезанието за шеста поредна година бе местния Спортен клуб "Зверино 4x4 Екстрийм”.

В най-масовия клас Стандартен се пуснаха 15 екипажа. Победители в крайното класиране след двата състезателни дни станаха Стефан Стояновски с навигатор Крум Алексиев с автомобил Сузуки Самурай от София със 196 наказателни точки. Втори се наредиха Милен Златев и Георги Тихов със Сузуки Самурай от АСК Ямбол 4x4 Еxtreme с 214 т. Трети останаха Йордан Фотев и Дечо Чакъров с Лада Нива от Смолян с 257 т. Четвърти са представителите на домакините от АСК Зверино 4х4 Екстрийм - Камен Каменов и Ивайло Дамянов със Сузуки Витара и 326 т. Другия домакински екипаж Мирослав Григоров и Илия Йорданов със Сузуки Джимни завърши 14-ти с 6423 т.

В клас Модифициран участваха 12 екипажа. Първенци станаха Кристин Заимов и Костадин Гергьовски с Газ Racing Team от Смилян, които получиха 200 наказателни точки. Следват домакините Красимир Данаилов и Иван Валериев със Сузуки Самурай от АСК Зверино 4х4 Екстрийм с 204 т. Трети са Радостин Димитров и Георги Христов със Сузуки Самурай от Трудовец с 331 т.

В клас Прототип се пуснаха 9 екипажа. На първа позиция се наредиха Илиян Илиев и Светлозар Петров с Паяк от Разград с 668 т., следвани от Калин Митов и Красимир Илиевски с Vamp Proto от Враца с 894 т. и Костадин Георгиев и Борко Вапцаров с Газ 69 – Звярът от София с 895 наказателни точки.

Всички призьори в класирането получиха атрактивни предметни награди. За всяко място в класирането в отделните кръгове на шампионата екипажите получават точки от 1 до 30. Въз основа на тях се определя и крайното класиране в първенството. Последния 6-ти кръг на Националния траялен шампионат ще се проведе на 1 и 2 октомври в Разград.