Пред гостите, Мануел Салазар - гл. специалист „Социална защита“, Сандoр Караксони - специалист „Социална защита“ и Десислава Кузнецова, представител на Световната банка за България, кметът представи проектите със социална насоченост, реализирани от Община Враца. Каменов подчерта ползите от изградения Младежки център в града и значението на проектите за привличане на млади хора, попадащи в групата на неучещи и неработещи, във връзка с тяхната преквалификация и включване в пазара на труда.

„Ние сме мисия на Световната банка, чиято цел в България е, работейки с Министерство на труда и социалната политика да помогнем за предефинирането на интегрираните социални услуги“, заяви Мануел Салазар, гл. специалист „Социална защита“. Гостите подчертаха, че посещението им във Враца е важна част от тази мисия, защото трябва да разберат предизвикателствата, пред които хората са изправени.

Мануел Салазар допълни, че на посещението им е да обърнат внимание на семействата, които имат нужда от социални услуги, за да се повиши достъпа им до тях, допълни Мануел Салазар. Представителите на Световната банка приветстваха начина на работа с рискованите групи. „Правилен е подходът на вашите медиатори, които работят на терен, защото най-уязвимите групи са далеч от социалните услуги и трудовия пазар“, заяви Сандoр Караксони, специалист „Социална защита“.

На срещата в Община Враца присъстваха и зам.-кметът Петя Долапчиева и експерти на администрацията. Експертите от Световната банка посетиха на Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, Дома за стари хора „Зора“ и Дневен център за деца и възрастни с увреждания „Зорница“. Извън програмата бе посетен и Общностният център в град Враца, който получи много висока оценка от експертите на Световната банка.