Програмата ще започне в 06:00 часа сутринта с риболовно състезание на брега на река Дунав. Всички желаещи рибари ще бъдат записвани на място. Няма ограничения във възрастовата група.

Фестивалът ще бъде открит в 11:00 часа, с награждаване на участниците от състезанието. От 11:30 часа известният готвач Ути Бъчваров ще направи кулинарна демонстрация на влашка рибена чорба, която гражданите и гостите на град Козлодуй ще имат възможността да опитат.

И тази година пенсионерските клубове от община Козлодуй ще се включат в кулинарен конкурс за домашно приготвени ястия с риби. Участниците ще бъдат оценени от жури, а победителите ще получат награди от Община Козлодуй.

От 13:00 часа на малката поляна в Ботев парк концертната програма ще открият Ана-Мария, Злати Петров, ансамбъл и духов оркестър. През целия ден на територията на парка ще работят скари и търговци на храна.

От 20:00 часа на сцената на стадиона ще излезе певицата Глория, а кулминацията на празника ще бъде от 21:00 часа с концерта на сръбската изпълнителка Лепа Брена и оркестър. На определени за целта места в парка ще бъдат разположени две лед стени, на които ще се излъчва вечерният концерт. Концертите ще се излъчват и в YouTube канал.

Автомобилите ще бъдат отбивани до Елтото. Отсечката към Фунията ще бъде затворена и ще се използва за паркиране. Участниците в концертната програма и организаторите на събитието ще бъдат допускани до входа на Ботев парк. Таксиметровите коли и редовният градски транспорт ще превозват пътници до „Обръщалото”.

Община Козлодуй отправя покана към всички жители и гости на общината да станат част от това неповторимо изживяване – Фестивал на рибата 2021.