Днес председателят на Общинския комитет на ВМРО, д-р Тихомир Тодоров регистрира своята партия за участие в избирането на нов селски първенец в Добруша. За MediaNews той каза, че до няколко дни ще съобщят своите кандидатури. Въздържа се да цитира имена, защото в момента кандидатурите се обсъждат и ще бъдат избрани окончателно след допитване до всички членове на организацията.

Ще припомним, че Общинската избирателна комисия в Криводол прекрати предсрочно правомощията на избрания кмет на село Добруша Ивайло Илиев. Решението е от 30 ноември и е взето на основание чл. 42, ал. 3 от Закона за местното самоуправление и местната администрация. Врачанското село Добруша остана без кмет, а мотивът беше, че Ивайло Илиев бе с действаща условна присъда за незаконно притежаване на оръжие.

Илиев обжалва това решение в Административен съд - Враца. От там потвърдиха становището на ОИК-Криводол, след което тричленен състав на Върховния административен съд окончателно остави в сила решение на Административен съд Враца. То бе постановено по адм. дело № 621 по описа на съда за 2015 г. и потвърди Решение на ОИК - Криводол, относно предсрочно прекратените пълномощия на кмета на с. Добруша, поради влязла в сила присъда за умишлено престъпление от общ характер.