Кметът подчерта, че новият Закон съдържа и широк кръг от възможности за финансиране на дейности, свързани с развитието на физическата активност и възпитание, както и на спорта и спортно–туристическата дейност, като основната цел е създаването на предпоставки и стимули за развитие и насърчаване на масовия спорт. Необходимото е за да се ползват от възможностите по Закона клубовете и юридическите лица с нестопанска цел да бъдат вписани в регистъра за лицензираните спортни федерации и спортните клубове.

Община Враца организира обществена консултация във връзка с приемане на новата Наредба. Общественото обсъждане ще се проведе на 12 декември от 17:00ч., в Конферентната зала на Общински съвет-Враца. На интернет страницата на Общината е публикуван проектът, придружен с мотиви за неговото приемане.

Предложения и становища могат да бъдат направени и на e-mail: obshtinavr@b-trust.org или подавани в писмен вид в Центъра за административно обслужване на Община Враца. Във връзка вписването в регистъра за лицензираните спортни федерации и спортните клубове са посочени изисквания и документи, за което кметът Калин Каменов обеща, общинската администрация да оказва съдействие на кандидатите.