Всяко училище има специално подготвена шатра и с атрактивно представяне ще се опита да привлече интерес към своето учебно заведение. Участниците са подготвили рекламни материали и специални изненади за гостите на събитието. Особено внимание ще бъде отделено на атрактивното представяне на професионалните гимназии и дуалното обучение. Атрактивни специалности, предполагащи добра реализация на младите хора са новите възможности предлагани през предстоящата учебна година.

В Панорама на образованието със свои щандове ще се включат и частните езикови школи "Англеланд”, „Адванс” и „Училища Европа”, както и Центърът за кариерно ориентиране, който вече е част от ЦПЛР-"Център за работа с деца”, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” - филиал Враца, Медицински университет "Д-р Иван Митев" - филиал Враца, Висше училище по телекомуникации - София.

Шестото издание на Панорамата на образованието ще започне в 10:00 часа в четвъртък с изпълнение на младежкия духов оркестър и мажоретния състав към ЦПЛР-"Център за работа с деца и на танцьорите от Средно училище "Отец Паисий”. До 18:00 часа ученици, родители и граждани ще имат възможност да се запознаят с предлаганите възможности и да направят информиран избор за своето бъдещо образование. Форумът ще се проведе пред сградата на Община Враца.