В резултат на проведени оперативно-издирвателни мероприятия на служители на РУ Лом разкрили 43-годишен от крайдунавския град, извършил кражба от частен дом в гр. Лом на телевизор, аудио система, тон колони и суббуфер. Мъжът направил самопризнания и върнал откраднатите вещи.
Установена е и жена на 57 г. от крайдунавския град, откраднала мобилен телефон от своя съгражданка в района на хранителен магазин в гр. Лом.
Ломски криминалисти открили и 150-метров рекордоман, захранващ с ел. енергия имот на жител на ломското село Ковачица, откраднат от 59-годишен негов съселянин.

Служители на Участък Медковец разкрили 41-годишен жител на село Сливовик отнел от лятната кухня на свой съселянин челник, градински маркуч, дизелово гориво и хранителни продукти. Откраднатите вещи са върнати на собственика.

Криминалисти от Участък Брусарци заловили 58-годишен жител на село Долно Церовене, извършил кражба на зимнина от къщата на свой съселянин. Част от откраднатите буркани са върнати на собственика, като е установено къде е продадена останалата част.
В момента на извършване на взломна кражба в частен имот в село Буковец е задържан 55-годишен жител, разрушил дървена врата на селскостопанска постройка и направил опит да отнеме строителни платна, метални винкели и умивалници.
Служители на полицейския участък върнали откраднат велосипед на жител на село Крива бара и установили авторката на кражбата – 35-годишна местна жителка. Върнат е и мобилен телефон на жител на гр. Брусарци, откраднат от 20-годишен местен жител.
При направени проверки в село Крива бара полицейски служители установили двама местни жители, съхранявали в дворовете на имотите си церова дървесина, без документи за произход.

Работа по случаите продължава РУ Лом.