Въвеждат се противоепидемични изисквяния към организацията на работа, като препоръката за дистанционна работа, където е възможно, се запазва, както и изискванията за осигуряване на физическа дистанция и строги правила за дезинфекция. Запазват се мерките за дезинфекция и спазване на физическа дистанция на всички обществени и работни места. Дискотеките, пиано-баровете, нощните клубове и други подобни, трябваше да останат затворени до 30-ти юни, но по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов, министърът на здравеопазването на 13 юни издаде нова заповед, на основание на която, от днес, понеделник, дискотеките, нощните клубове и пиано-баровете могат да възобновят дейността си. Изискването е да бъдат спазвани въведените в страната противоепидемични мерки.

Увеличава се заетостта на местата до 50% от общия капацитет при провеждането на спортни мероприятия на открито и закрито и настаняване на зрители най-малко през една седалка или при дистанция от 1,5 м.както и при провеждането на конгреси, конференции, семинари и изложения, както и за провеждането на културно-развлекателни мероприятия, в т.ч. театри, концерти, сценични прояви, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство, както и занимални от юридически и физически лица и др.

Всички останали въведени изисквания към тези мероприятия, се запазват. Карантинните изисквания за заболелите от COVID-19 и пътуващите са доста динамични и касаят по-малко хора. MediaNews писа за тях, поради което не ги включваме в настоящата информация.