"Това е един достоен гражданин, който е помогнал много за намаляване на безработицата с разкриването на работни места", каза председателят на Общинския съвет Иво Иванов. Иван Иванов е завършил ТЕТ ”Христо Ботев” през 1967 година в Монтана. „Наученото в техникума ми помогна да постигна това, което съм”, заяви Иван Иванов и дари паричната премия от пет минимални заплати, която е част от наградата, на двама от абитуриентите на средното училище.

Той дари и икона за новостроящия се храм „Свети Дух”, изработена в криптата на катедралата „Александър Невски”. По изричната му воля, до освещаването на новата черква, иконата ще съхранява кметът Златко Живков.

На тържествената сесия на Общинския съвет почетен знак на общината се дава и на създателката на кукления театър в Монтана Лиляна Пройкова. Отличието й е присъдено посмъртно.

Приветствия поднесоха епископ Поликарп и областният управител Росен Белчев, представители на официалните делегации от Бялогард-Полша, Фонтен – Франция, Каракал – Румъния, Медиана- Ниш – Сърбия, Банска Бистрица- Словакия и Пирот – Сърбия.

Готовността си да работят съвместно с останалите народни избраници за просперитета на Монтана изразиха и народните представители Дилян Димитров от ГЕРБ и Атанас Костадинов от БСП.