В нощта на инцидента Г.Б. напуснал тържество, като се качил в автомобила си и потеглил извън двора на почивната станция. Не след дълго подсъдимият се върнал обратно. Междувременно пострадалият Н. Д., който работел като готвач в ресторанта на същата станция, тръгнал за вкъщи. В хода на досъдебното производство бил констатирано прегазване на пешеходеца, довело до смъртта му. В хода на съдебното следствие са били назначени и изслушани множество съдебни автотехнически експертизи относно механизма на ПТП. Въпреки отсъствието на преки свидетели – очевидци, вещите лица следвало е да уточнят причината на смъртта на пострадалия и да изяснят механизма на причиняване на уврежданията, определен като непълно прегазване. Всички те застъпват идентични изводи в заключенията си – наличие на значително притискане между твърди тъпи предмети, което може да се получи както от прегазване от автомобил, така и от притискане от части по долната повърхност на автомобила и терена.

Наред с това свидетелските показания, които не са оборени и опровергани, потвърждават по категоричен начин, че във въпросния промеждутък от време друг автомобил не е влизал и не е излизал от станцията.

Въпреки това, съдът е приел, че обвинението не е доказано по несъмнен начин, като от събраните косвени доказателства не може да се направи извод за авторството на престъпното деяние.

Предстои наказателното производство срещу подсъдимия Г. Б. за продължи в Софийския апелативен съд.