Окръжна прокуратура - Видин внесе в съда обвинителен акт срещу трима иманяри, извършили незаконни изкопни работи в охранителната зона на античния град „Рациария” край село Арчар, който е недвижима културна ценност. Те били заловени преди седмица по време на специализирана полицейска операция. Обвиняемите са на 26, 19 и един непълнолетен на 16 години. Само той е съдействал на разследващите и е изразил съжаление за стореното, уточнват от прокуратурата. Предстои насрочване на първото заседание по делото от Окръжен съд - Видин.

От видинската Окръжна прокуратура са внесли искане в съда и за задържане под стража на Кирил Асенов, който прегази жена в Арчар преди три дни. Асенов шофирал с несъобразена скорост и след употреба на алкохол, съобщиха от полицията. Вследствие на това напуснал пътното платно вляво по посока на движението и блъснал движеща се в близост пешеходка. Асенов натоварил жената в колата и потеглил към Видин, за да я заведе в болница. Пострадалата обаче издъхнала по време на пътя.

На входа на крайдунавския град Кирил Асенов бил спрян за проверка от служители на реда, които установили, че в колата има мъртва жена. При извършения тест на водача с дрегер за наличие на алкохол, пробата отчела показание 1,04 промила. Асенов е задържан първоначално за 24 часа, а впоследствие с постановление на прокурор за 72 часа. Спрямо него вероятно ще бъде приложена най-тежката мярка „задържане под стража”.

Разследването на случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура - Видин.