"Пред къщи имаме големи дупки, не може да се мине с колите, имаме кал, почват изпарения, децата почват да се разболяват", заяви една от протестиращите жени.

"Петдесет години, откакто съм тук, в Бяла Слатина, има улици, които въобще не са пипани", допълни нейна съгражданка.

Недоволните се оплакаха, че при обилни дъждове част от улиците се превръщат в реки.

"Нямаме канал, нямаме асфалт, нашите коли са постоянно в сервиз, лъжите на нашата община вече удариха тавана, ние какво можем да направим, освен крайни мерки, и ние не го искаме, но те ни принуждават да го направим", обобщи недоволството на протестиращите организаторът на протеста Филип Данков

До напрежение обаче, не се стигна, тъй като полицията пренасочи движението през обходни маршрути.

По-късно пред медиите кметът на Бяла Слатина Иво Цветков обясни, че се прави всичко възможно за подобряване благосъстоянието на хората, "но не е възможно за няколко години навсякъде да се случат чудеса".

Идеен проект за воден цикъл има за целия град, но в периода 2012-2013 година са отпуснати двадесет и един милиона лева само за част от улиците и за изграждане на пречиствателна станция. Още в миналогодишния бюджет са били предвидени триста хиляди лева за асфалтиране на четири артерии в ромската махала, но една от фирмите, участвали в обществената поръчка, обжалва резултатите.
Протестиращите заплашиха с нови блокади, ако в кратки срокове не започне ремонт на най-критичните участъци.