„Първата фаза от обновяването на градския транспорт включва закупуването на 14 чисто нови автобуси, с най-високия екологичен клас. През септември ще пристигнат първите 7, а втората част ще са във Враца през октомври“ – коментира кметът Каменов и допълни, че с новия подвижен състав на „Тролейбусен транспорт“ ще бъдат обхванати населените места, кварталите „Кулата“ и „Бистрец“, ж.к. „Сениче“ и ж.к. „Металург“, както и районът на „Крайречен булевард“.

Нископодовите автобуси ще бъдат доставени от фирма „ИСУБУС“ ООД, която спечели обявената обществена поръчка, предлагайки най-ниска цена – 2 854 474 лв. без ДДС. Превозните средства са 10-метрови, с климатична инсталация, вентилация, обособени места за инвалиди и отговарят на всички европейски регламенти и директиви.

Втората част от обновяването на градския транспорт на Враца е закупуването на 9 чисто нови тролейбуси и 13 чисто нови електробуси, като предвидените средства са в размер на 21 820 000 лв. без ДДС и са осигурени по ОП „Околна среда“ 2014-2020г.