Температурите в събота следобед ще са в интервала 16-21 градуса. В неделя – с градус-два по-високи. Вятърът в Източна България ще остане с осезаеми североизточни пориви, които в неделния ден ще са сравнително по-слаби.

Началото на следващата седмица ще е слънчево. Вятърът в първите 2-3 дни ще утихне. Температурите ще се повишат с 2-3 градуса. От четвъртък до края на седмицата отново ще нахлува студен въздух, с което температурите ще се понижат до прохладните есенни нива. С преминаващия студен фронт предстоят и валежи, по-напоителни в четвъртък и петък, най-вече в западната половина на страната.

По повод кризата с кораба „Вера Су” край село Камен бряг, времето в района ще остане неблагоприятно за изтегляне на заседналия плавателен съд поне до събота. Тенденцията обаче е вълнението временно да отслабне. В събота максималната височина на вълните ще е до 1,5-2 метра с пориви на вятъра около 50 км/ч. От неделя до към вторник морето ще се успокои, вятърът ще отслабне, давайки възможност за някакви действия по изтегляне на кораба.

Източник: nova.bg