В началото на урока малките читатели се запознаха с дейността на библиотеката, с услугите, които могат да получат при посещението си в нея и как могат да се запишат в нея. След това тримата учители им прочетоха по свой избор приказки и стихове от популярни детски писатели, посветени на есента, и им зададоха любопитни въпроси, свързани със сезона на мъдростта, поетите и любовта.

Освен че отговориха на поставените въпроси, първокласниците изпълниха песни за есента и танцуваха, изобразявайки чрез танца падането на есенните листа. Двама от тях пък прочетоха изразително непознати литературни произведения.

Домакините на проявата изненадаха приятно своите гости като им пуснаха да изслушат две аудиоприказки от Леда Милева - "Карнавал в гората" и "Треперушко". Така при първото си посещение в читалищната библиотека първокласниците се запознаха с четенето на детски книжки и слушането на аудиоприказки.

"Благодарим на учениците от І „б” клас и на техните учители от ОУ "Св. св. Кирил и Методий" за посещението им при нас и за хубавия час”, споделиха след тематичния урок библиотечните служители.