Освен лошото състояние на пътното платно (особено на входа на Люти дол откъм Ребърково и на изхода за Рашково), сериозни предпоставки за възникване на пътно-транспортни произшествия създава и свлачището, активизирало се преди време в местността "Дръмша”.

Кметът писал неведнъж до всички възможни държавни институции - Областно пътно управление - Враца, Агенция "Пътна инфраструктура” (АПИ), МРРБ, потърсил съдействие и от заместник-председателя на Народното събрание Явор Хайтов. "Спукани гуми, разбити ходови части, изкривени и счупени джанти, ругатни от всякакъв род са ежедневие, описва ситуацията в едно от прошенията си Ангелов. Заради непочистени треви и храсти от двете платна е останало само едно. При снеговалеж се образува бял тунел с ширина не повече от два метра. Автобусите, които пътуват до нашето село, вече са пред отказване - не могат да си платят ремонтите от този разбит път".

В отговора, изпратен от регионалния министър в оставка Лиляна Павлова, се констатира, че експлоатационното състояние на третокласния път е „незадоволително”. Отбелязва се още, че в рамките на средствата по програма "Текущ ремонт и поддържане” на АПИ това лято е извършено изкърпване на… 62 кв. м настилка и са запълнени най-дълбоките неравности в участъка, където пътят е най-натоварен. Уверява се, че въпреки ограничения финансов ресурс, ще продължат "да се търсят възможни решения за подобряване на експлоатационното състояние" на тази отсечка от пътя.

Другият проблем, за който настояват да се реши от години жителите на Люти дол, е изграждането на отбивка ("джоб") за автобусната спирка на главен път Е-79, който преминава през селото. В момента автобусите, които освен възрастни, превозват деца и ученици, спират на пътното платно и поради интензивния трафик, най-вече на TIR-ове, слизането и качването на тази спирка е изключително опасно.

От АПИ нямат възражения такава пътна отбивка за автобусната спирка да бъде изградена, но при условие, че това стане за сметка на Община Мездра. За целта е необходимо в Областно пътно управление - Враца да бъде представен работен проект за съгласуване, след което Общината да пристъпи към изпълнение на строителните дейности. Средства в общинския бюджет за това обаче, също няма.

И докато институциите си "прехвърлят топката", цяло чудо е, че досега не е загинал човек, коментират хората в Люти дол. А когато се обърне колата, ще започнем да броим пътищата. Тези, по които сме могли да минем, за да не се случи най-лошото.