След мача между отборите на Дунав (Русе) и Монтана, двамата треньори и голмайсторът направиха равносметка на футболния сблъсък.

Треньорът на Дунав - Цветомир Младенов оцени достойната игра на отбора: "Каквото и да кажа сега е безсмислено. Момчетата се бориха мъжки, но трябва да признаем, че нашият съперник ни превъзхождаше и заслужено спечели. При нас ситуацията остава неясна, но финансовата криза е голяма. Дано Дунав оцелее, защото Русе е футболен град".

Венци Иванов - треньор на Монтана изказа радостта от победата: "След токова усилия през целия сезон мисля, че се поздравихме със заслужен успех. Заслугата за тази победа е изцяло на футболистите, спазиха стриктно това, което си говорехме цяла седмица. Сега ще имаме няколко дни за почивка и след това започваме подготовка за старта в Първа лига. Отборът ще изиграе две контролни срещи до първия мач с Арда. Относно селекцията, ще се опитаме да привлечем едно-две попълнения. За изходящи трансфери няма нищо официално до този момент".

"Щастлив съм, че се разписах в посления мач за сезона, заяви голмайсторът на Монтана Атанас Илиев. Много труден мач за нашия отбор. През седмицата бяхме разгадали много добре отбора на Дунав, хванахме ги на контра и смятам, че си свършихме както трябва работата си на терена“, това заяви голмайсторът на Монтана Атанас Илиев след категоричния успех с 4:1 над Дунав (Русе).

„Вкарах четвъртия гол и съм много радостен, че завърших сезона с попадение, но най-важното е, че Монтана спечели и от новия сезон се завръща отново в елита. Радвам се, че към мен интерес проявяват и други отбори, но през следващата седмица първо ще седнем да разговаряме с ръководството на Монтана. Но нека първо се порадваме на този голям успех“, каза още централният нападател на монтанции.