Наказание от 6 месеца „лишаване от свобода“ е определено на Н.С., обвинен от Териториално отделение – Козлодуй за извършено престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.

На 30.03.2022 г. обвиняемият Н.С. управлявал колесен трактор в с. Хърлец след употреба на алкохол. По надлежния ред е била установена концентрация от 2.83 промила в издишания от него въздух.

Обвиняемият се е признал за виновен и е сключил споразумение с Районна прокуратура – Враца, което съдът е одобрил. Наложеното му ефективно наказание той ще изтърпява при „строг“ режим.

По делото на Териториално отделение – Мездра на обвиняемия М.П. е определено наказание от 4 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим за шофиране след употреба на наркотични вещества.

Деянието е било извършено от него на 08.07.2022 г. в гр. Мездра. По време на проверка с техническо средство е било установено, че водачът е под влияние на амфетамин.

Освен наказанието „лишаване от свобода“ обвиняемият М.П. е лишен от правоуправление на МПС за срок от 6 месеца.

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Териториално отделение – Бяла Слатина и защитата на В.Д., привлечен в качеството на обвиняем за шофиране в нетрезво състояние.

На 14.07.2022 г. на път между селата Комарево и Соколаре, област Враца, мъжът управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол 1.24 промила.

С определение на съда му е наложено наказание от 3 месеца „лишаване от свобода“ и 8 месеца лишаване от право да управлява МПС.