© МВР

Акцията е осъществена след сделка с наркотични вещества в землището на хасковското село Левка. Задържани са трима мъже от Свиленград и Ботевград. Двама от тях са криминално проявени и осъждани, единият е с чисто съдебно минало. У тях са намерени и иззети повече от три килограма с бяло прахообразно вещество, реагирало при полевия наркотест на кокаин, с много високо качество.

След задържането им, при последвалите действия по разследването - претърсване и изземване на различни адреси в Свиленград, село Левка и Ботевград и личните обиски, са открити и иззети мобилни телефони, около 20 000 лв., електрона везна, лаптоп и други вещи, които имат отношение към случая.

© МВР

На трима от групата е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група и разпространение на наркотици и им е взета постоянна мярка за неотклонение"Задържане под стража“.

"Тази поредна успешна съвместна реализация със Специализираната прокуратура е пример за отлично междуинституционално взаимодействие", отбеляза старши комисар Стефан Джолев и благодари на наблюдаващия прокурор Георги Мойсев за оказаната процесуална подкрепа по време на разследването.

Прокурор Мойсев оцени високо професионализма на служителите на ГДБОП, работили по случая и отбеляза, че действията са извършени в много трудни условия. Работата по документиране на престъпната дейност на участниците в организираната престъпна група продължава.

© МВР