„Доста време спорим кой е виновен или кой не за това състояние на центъра, заяви Генади Събков. Явно е, че от фирмата-изпълнител са бързали много, за да се уложат в сроковете, поставени за реализация на обекта. Вярно е, че те са били много кратки, но също така е вярно, че този обект е в гаранционен срок и те трябва да предприемат всички необходими действия за привеждането му в използваем вид”.

Има и неща, които не са свързани със строителството на обекта, и те ще бъдат възложени за изпълнение на Общинското предприятие „Чистота”, каза още Събков.

По отношение на работата в социалното заведение кметът на Мездра благодари на служителите, заети в центровете за настаняване от семеен тип и в защитените жилища.

„Работят при тежки условия, с големи отговорности, с трудни деца, за което се изискват много труд и усилия, както и здрава психика, каза градоначалникът. За съжаление, текучеството е голямо, особено липсват медицинските кадри, не само там, но и в учебните заведения. Трудно се справяме с назначаването на хора в тази сфера, поради липса на кадри, а и възнагражденията са изключително ниски”.

Във връзка със сигурността в центровете догодина ще бъдат предвидени средства в бюджета за осигуряване на видеонаблюдение.

Всички, които желаят да направят дарение за подпомагане на децата в тези социални заведения, могат да го сторят чрез банкова сметка на Община Мездра или с храни, дрехи и санитарни материали чрез директора на Комплекс „Социални услуги за деца и лица с увреждания”.

Банкова сметка:

Община Мездра

BG95STSA93008425414500, код за вид плащане: 445100

BIC STSABGSF

БАНКА ДСК” ЕАД - гр. Мездра

Комплекс „Социални услуги за деца и лица с увреждания”

тел. 0882 48 78 63, Ивалина Петрова - управител