Кметският наместник Владимир Пенчев поясни, че е уведомил хората, които веднага са изразили своето несъгласие. Той изрази притеснението си, че във времето на пандемия подобен акт е немислим. Припомни, че по време на подмяната на водопровода на още шест улици в селото, водата е била спирана само по за 2-3 часа.

Да изразят своето несъгласие на улицата бяха излезли десетина души, които споделиха своите тревоги. Всички присъстващи бяха категорични, че няма да допуснат машините, ако наистина водата бъде спряна дори за денонощие. Те аргументираха своята готовност за гражданско неподчинение с това, че на тази улица живеят много хора, има много малки деца, има възрастни хора, които са сами и няма как да се запасяват с вода за дълго време.

Хората настояваха да се срещнат със собственика на фирмата и да попитат защо се е забавил ремонтът чак сега, когато наближава зимата. Стана ясно, че кметът се е свързал със собственика на фирмата изпълните и е поискал среща на място с хората, но същият отказал и отложил евентуално за другия ден. Все пак, след като на място се появиха камерите на няколко телевизии, на място пристигна главният инженер на фирмата и син на собственика - Красимир Цонев. Той се опита да извини колегата си за некоректното отношение, която дори не дойде да се извини на хората, и да успокои напрежението, пояснявайки, че водата ще бъде спирана през деня в рамките на работното време. От разговорите стана ясно, че освен въпросната улица, ще бъде засегнато водоподаването на още две улици, както и че ремонтните дейности са закъснели, въпреки че протоколът е бил подписан преди повече от месец.

В края на срещата, хората заявиха, че ако не се спазят обещанията, ще излязат заедно с децата си пред машините. Не пропуснаха обаче да уточнят, че не са напълно удовлетворени от отговорите от страна на изпълнителите, тъй като са твърде уклончиви, но поне разговорът в определена степен е бил конструктивен, и то благодарение на медиите, които с присъствието си са им помогнали.

Все пак накрая двете страни си стиснаха ръцете с надеждата, че обещаното от страна на фирмата ще бъде изпълнено.