„Към настоящия момент извършваме основен ремонт на този път и след неговото приключване ще отклоним движението, така както беше организирано в предишния период, преди зимното отваряне на част от отсечката, така че да облекчим трафика“, каза министър Аврамова.

Тя разкри, че е стартиран и основен ремонт на отсечката Враца – Паволче – Челопек – Люти брод, така че да може да се използва като алтернативен маршрут.

В момента усилено продължават строителните дейностите. Над 35 км. е трасето от Ребърково до планинския проход „Витиня“, които са предвидени да бъдат основно ремонтирани и асфалтирани. Интензивно работят множество високотехнологични машини. По информацията, която имаме към момента, по проекта ще бъдат вложени няколко десетки милиона лева.

Предвидено е разширяването на мостовете по трасето. В момента те са с ширина 3.5 м., а в проекта е заложено те да бъдат преустроени на 6 м., за да се облекчи преминаването на автомобилите и да се избегне изчакване.

Предвид натовареното движение миналата година, ремонтът на алтернативния маршрут е повече от наложителен, тъй като отново ще поеме голяма част от натоварения трафик.

Срокът за изпълнение на проекта е 15 юли, като към момента е видно, че предвидените по план дейности се изпълняват.