Кметът на Видин Огнян Ценков поздрави гостите и участниците, които се включиха се в проявата. "Ретро парад Видин възникна спонтанно преди три години по инициатива на Иван Цолов, който дойде при мен, за да сподели своята идея. След необходимите действия, заедно я превърнахме в традиция и днес гражданите на Видин и нашите гости от различни градове и държави имат възможност да се докоснат до автентични автомобили и мотоциклети", заяви градоначалникът.

"Община Видин ще продължи и занапред да подкрепя това събитие и съм сигурен, че то ще стане много по-популярно. Нека продължаваме напред обединени - само тогава можем да постигаме такива големи, обществено значими цели", каза в заключени Огнян Ценков.

От своя страна Иван Цолов също благодари на видинския кмет, като му връчи плакет за всеотдайна подкрепа при организацията на Ретро парад Видин 2019.

Сред участниците в събитието имаше двойка италианци, които от известно време са се установили в България. Те представиха своя автомобил "Дачия 1300" от 1975 г. Йефта Павлович и Раде Алексич от Сърбия, се представиха с "Форд Таунус", Модел 1982 и "Форд Консул", 1960 г.

Тази година кметът Огнян Ценков връчи своята купа на Деан Стевич, който участва с внушителния си автомобил "Понтияк" 1931 г. Той грабна наградата и на организатора Иван Цолов

В изтеглената томбола бяха раздадени още десетки награди, осигурени от спонсорите на събитието. Най-големите сред тях бяха велосипеди и два телевизора.

След награждаването колоната от автомобили се отправи към Дунав мост 2, като за първи път в историята на ретро парадите, които са били организирани до този момент, се преминава на територията от една държава в друга.

Участниците посетиха съседния румънски град Калафат и се насладиха на едночасовата почивка на брега на река Дунав.

Източник: dariknews.bg