На 26 март т. г. ОС – Монтана след като прецени че обвиняемите са извършители на тежкото престъпление, за което са обвинени, определи и за двамата мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Мярката бе потвърдена и от Апелативен съд - София.

От "Връзки с обществеността" на съда съобщиха, че Г. И. отново е поискал изменение на взетата му мярка в по-лека – „Домашен арест“. В петък , на 12-ти юни, след като изслуша обвиняемия по видеоконферентна връзка със Затвора в град Враца, както и защитата му и представителя на Окръжна прокуратура, съдът обяви искането на Г. И. за неоснователно.

В случая се касае за много тежко престъпление – грабеж с висока степен на обществена опасност, с висока степен на обществена опасност е и самият деец, който е многократно осъждан и има опасност, ако е на свобода да се укрие или да извърши друго престъпление, заяви съдът и потвърди мярката за неотклонение. Съдът обяви за недопустими нови искания за изменение на мярката за неотклонение от Г. И. през следващите два месеца, тъй като според Окръжна прокуратура със серия от молби и жалби обвиняемият правел опити за забавяне на досъдебното производство срещу него.

Определението на съда подлежи на протест или обжалване в тридневен срок пред Апелативен съд - София