В решението се посочва, че е постъпило предложение от кмета на Роман за състав на секционните избирателни комисии в общината. Към предложението са представени всички изискуеми документи, включително протокол за проведени консултации на 29 септември тази година. Не е постигнато съгласие между участниците в консултациите относно състава на СИК в община Роман.

На основание Изборния кодекс РИК - Враца назначава 15 секционни избирателни комисии в община Роман в състав от 111 членове. С решението е утвърден и списък с резервни членове на секционните комисии в общината.

Решението е взето с 11 гласа "за” и 1 "против” от присъстващите на заседанието 12 членове на Районната избирателна комисия. "За” са гласували четиримата представители на ГЕРБ, двамата на БСП и тези на Реформаторския блок, Патриотичния фронт, ББЦ, Атака и АБВ, а "против” е бил един от двамата представители на ДПС.

От Приложение №1 към това решение става ясно, че за секретар на секционната комисия в Синьо бърдо, за която длъжност претендираха от ДПС, е назначен представител на Коалиция "ББЦ”. В замяна ДПС получава председателското място в 12 СИК Караш.

Решението подлежи на оспорване в тридневен срок от обявяването му пред Централната избирателна комисия.