Георги Палански беше избран за административен ръководител на Районна прокуратурата - Мездра през ноември 2015 г. Той спечели обявения от Висшия съдебен съвет конкурс за заемане на ръководната длъжност със 13 гласа "за", 3 "против" и 3 "въздържал се". Палански има близо 20 години юридически стаж в органите на съдебната власт. През периода 1995-2006 г. е бил помощник-следовател и следовател, след което заема длъжността "прокурор" в Районната прокуратура - Мездра.

Във връзка с депозираната оставка Прокурорската колегия е предложила на Пленума на Висшия съдебен съвет, на основание чл. 30, ал. 5, т. 7 от Закона за съдебната власт, да съкрати щатната численост на Районна прокуратура - Русе с една свободна длъжност "прокурор", като разкрие съответно една длъжност в Районна прокуратура - Мездра, считано от датата на вземане на решението.

Увеличаването на щатната численост на Районна прокуратура - Мездра се налага с оглед необходимостта от устройване на подалия оставка административен ръководител Георги Палански, който е заявил желание да остане в същия орган на съдебната власт, където е бил назначен преди избирането му.