Съоръжението е единственото, на което трениращите хандбал и лека атлетика могат да провеждат своите занятия. Площадката е публична общинска собственост, отдадена след решение на Общинския съвет за ползване и стопанисване от училището. Ръководството на учебното заведение полага грижи за поддръжката му, но е безсилно да се справя ежедневно с тази задача.

На спортния терен играят свободно много деца, разхождат се кучета, карат се велосипеди и тротинетки. Растителността, дърветата и храстите в района не се поддържат. В допълнение, фитнес площадката, изградена по европроект, е сборен пункт на младежи, които пушат, пускат силна музика и оставят след себе си боклуци и фасове, почиствани от родителите на спортистите от двата клуба.

Лекоатлетическата писта е износена, а очертанията на коридорите са едва забележими. В пясъчника има фекалии от кучета, бутилки, стъкла и различни боклуци. Хандбалното игрище е с оронена настилка и липсващи очертания. Предпазните мрежи са окъсани, пейките – изпочупени. Другият голям проблем е – липсата на тоалетна.

Ежедневно на площадката се провеждат организирани тренировки на децата от двата клуба. Често свободно играещите и спортуващите там, пречат на подготовката им. Всичко това води до сблъсъци и неспокоен тренировъчен процес з/на мездренските атлети и хандбалисти.

„Удрят ни с топката и излизат на пистата докато бягаме и по този начин на пречат”, сподели младата надежда на СК „Атлет” – Анелия Иванова.

„Искаме да имаме чиста писта и да няма нещо, което да ни пречи”, добави атлетът Денислав Иванов.

В своето предложение до общинската администрация, родителите апелират за повишен контрол, включващ служители, които да пазят и поддържат площадката. Също така да се направи ремонт на пистата, за да могат тренировките на младите надежди да бъдат пълноценни и спокойни.

„Трябва да се следи за чистотата и да се почиства от някого. Другите деца, които спортуват тук, извън двата клуба, трениращи на площадката, трябва да внимават и да не пречат на тренировъчния процес. Някои крещят, хвърлят топка, целят атлетите и мен лично веднъж ме оцелиха. Трябва да има контрол, може би и камери да се сложат”, заяви за MediaNews Кристина Кирилова, родител на едно от спортуващите деца.

На редовното си заседание Общинският съвет в Мездра разгледа предложението от родителите на децата и младежите, спортуващи в ХК „Локомотив” и СК „Атлет” (Мездра). Местните депутати взеха решение да възложат на директора на СУ „Иван Вазов” – Мариела Горанова, да предприеме всички необходими действия и мерки по поддръжката и стопанисването на спортната площадка на училището.