По случай откриването на мото сезона водосвет за здраве и безпроблемно каране отслужи отец Димитър, който се оказа, че на младини също е имал мотор, след което любителите на високите скорости поднесоха венци и цветя пред паметника на поета-революционер.

По-сетне рокерите направиха почетна обиколка на Враца и се отправиха към Мездра, където също направиха шествие по градските улици и спряха в Археологически комплекс "Калето".

На амфитеатралната сцена на комплекса те бяха приветствани с добре дошли от ръководителя на Археологически комплекс "Калето" Димитър Павлов, който също е запален мотолюбител. Врачанката Маргарита Янкулова, член на Управителния съвет на Мото клуб „Велика България” връчи специален плакет на най-новото поделение (chapter) на клуба - МК "Тракия", а двама нови членове на организацията получиха емблемата на мото клана.

Най-възрастният участник в проявата бе 69-годишният пловдивчанин от арменски произход Мелик Джамджиян, популярен като Мел Скаута, яхнал 700-кубикова "Хонда Доминатор”, който е рокер повече от половин век. Най-младият моторджия пък бе 24-годишният Павлин Бибашки от гр. Искър, Плевенско.

От Мездра рокерите се отправиха към Клисурския манастир "Св. св. Кирил и Методий", а довечера ще отседнат в хижа "Леденика" във Врачанския Балкан. Двудневната рокерска фиеста ще завърши утре с посещение на пещерата "Леденика".

Следващата проява, организирана от Мото клуб "Велика България', ще бъде на 20-21 май, когато ще се състои традиционният национален патриотичен сбор и авто-мото поход София - Батак в памет на жертвите на Баташкото клане по време на Априлското въстание през 1876 г., информира в аванс президентът на Мото клуб "Велика България" Мартин Манев, който е родом от Мездра.