С надградената система се цели да се намали времето за цялостното администриране на еднодневните трудови договори. Тя има функция за директно генериране на данни за наето лице, когато то вече е работило при даден работодател. Има калкулатор, който, след въвеждане на желания брой договори за резервиране, изчислява каква сума за осигуровки - социални и здравни, трябва да внесе авансово земеделският производител.

В разписката - неразделна част от еднодневния договор, след въвеждане на ЕГН на наетото лице автоматично се генерира нетната сума, която трябва да му бъде изплатена като възнаграждение след удържане на Данък общ доход и на осигурителните вноски за негова сметка. Изчислява се и размерът на данъка и на осигуровките по Кодекса за социално осигуряване и за здравно осигуряване, които трябва да бъдат удържани на лицето. Остава възможността за образците на еднодневни трудови договори да се заверяват на място и в дирекциите „Инспекция по труда“.

При заверяването на договорите на място в Дирекция „Инспекция по труда“-Враца работодателите трябва да удостоверят самоличността си с лична карта, да предоставят регистрационна карта на земеделски производител/стопанин, заверена за съответната година от областната дирекция „Земеделие“ към Министерството на земеделието и храните“, и анкетна карта за регистрация на земеделски стопанин/производител / приложение към регистрационната карта /. Право да заверят такива договори имат само работодатели, за които от анкетната карта е видно, че обработват плодове, зеленчуци, розов цвят и лавандула, изискващи ръчна обработка и прибиране на реколтата.

Трябва да предоставят и платежни документи за авансово внесени осигурителни вноски за фонд „Пенсии“, „Трудова злополука и професионална болест“, за здравно осигуряване и за Допълнително задължително пенсионно осигуряване в Универсален пенсионен фонд / за родените след 31.12.1959 г./. От тях трябва да е видно, че са внесени авансови осигурителни вноски за съответния брой лица, които ще бъдат наети на трудови договори по чл. 114а от Кодекса на труда. Договорите могат да се регистрират и от упълномощено лице, което трябва да представи пълномощно - оригинал, както и да удостовери самоличността си с лична карта. Образците на трудови договори са валидни до края на годината, за която са заверени-уточни шефът на трудовата инспекция.