За заемане на длъжността, кандидатите трябва да са магистри по медицина с опит 2 години и минимален ранг Четвърти младши, ако са работили по трудово правоотношение. Компютърната грамотност и владеенето на чужд език са предимство.

Останалите две свободни места са за „младши експерт” в дирекция „Надзор на заразните болести“, отдел „Медицински изследвания” в здравната инспекция и инспектор в дирекция „Обществено здраве”, отдел „Радиационен контрол”.

За заемане на длъжността „младши експерт” се изисква висше образование с минимална степен „професионален бакалавър“ със специалност „Медицински лаборант“.

За длъжността инспектор в дирекция „Обществено здраве”, отдел „Радиационен контрол”, кандидатите трябва да притежават професионална степен „бакалавър” в областта на физиката. Професионален опит за позицията не се изисква. Чуждият език и компютърната грамотност също ще донесат точки не мераклиите.. Служителят ще извършва държавен здравен контрол в обекти с източници на йонизиращи лъчения за спазване изисквания за защита на лицата от въздействието на йонизиращи лъчения.

За всички обявени позиции може да се подават документи на място в сградата на регионалната здравна инспекция на ул. „Черни Дрин“ във Враца. И за трите обявени позиции стартовата заплата е в размер на 560 лв.

Проблем в привличането на кадри в здравната инспекция в последните години продължава да бъде ниският размер на месечните възнаграждения. Вопъл за скок на заплатите изкара служителите на здравната инспекция на протести преди близо година.