Новият случай във Враца е на жена на 42 години. Тя е безсимптомна и е изследва се по желание. По данни на започнатото проучване е имала контакт с потвърден случай. Лицето е с посочен адрес за карантина в гр. Враца и адрес по лична карта гр. Варна, където е пребивавала през последните 14 дни. Предприети са съответните противоепидемични и изолационни мерки.

Новодиагностицираните от Мездра са:
- Жена на 74 г. от гр. Мездра – Лицето е открито активно от РЗИ-Враца в хода на еп.проучване по повод на Бързо известие от ОПЛ. Има данни за контакт с вече потвърден случай. Диагностицирано за домашно лечение и предприети мерки за изолация.

- Мъж на 73 г. от гр. Мездра (домашно свързан с горепосоченото лице) – Случаят също е открит активно от РЗИ-Враца в хода на еп. проучване по повод на Бързо известие от ОПЛ. Има данни за контакт с вече потвърден случай. Диагностицирано за домашно лечение и предприети мерки за изолация.

- Мъж на 46 г. от гр. Мездра – Случаят е открит активно от РЗИ-Враца в хода на еп.проучване по повод на Бързо известие от ОПЛ. Има данни за контакт с вече потвърден случай. Диагностицирано за домашно лечение и предприети мерки за изолация.

- Мъж на 23 г. от гр. Мездра – Случаят е открит активно от РЗИ - Враца в хода на еп.проучване по повод на Бързо известие от ОПЛ. Има данни за контакт с вече потвърден случай. Безсимптомен, предприети противоепидемични мерки за изолация и за контактните в работна среда.

- Жена на 21 години от гр. Мездра - Случаят е открит активно от РЗИ-Враца в хода на еп. проучване по повод на Бързо известие от ОПЛ. Има данни за контакт с вече потвърден случай. Безсимптомна, предприети противоепидемични мерки за изолация. Лицата посочени в т. 4, 5 и 6 са домашно свързани.

Така случаите на диагностицирани с COVID-19 от началото на епидемията станаха 96. Излекуваните са с четири повече - 66, а активните случаи са се увеличили на 27.

За последните 24 часа в област Враца са взети 137 нови проби за COVID-19. Проби за ПСР по епидемични показания, превантивно и по разпoреждане на Министерството на здравеопазването, както следва: – 1 контрола на потвърден случай от с. Паволче; – 74 ДСХ –Хайредин (персонал и потребители) по разпореждане на МЗ – 62 от колектива на ЦСМП –Враца – превантивно.

Очаква се резултат от една проба.

На домашно лечение са оставени 18 души, а под карантина са 62 човека.