Към благотворителната кауза се присъединиха популярният изпълнител на народни песни Светлин Миланов, художествени колективи при градското Читалище "Просвета" - Ансамбъл "Мездра”, средношколският танцов състав, Детският танцов състав "Мездренче" и Hip-Hop Dance Crew "Keep It Real”, Танцова формация към Центъра за подкрепа за личностно развитие и възпитаници на Детска градина "Мир”.

Събитието, което се състоя в ресторант "Родина", уважиха кметът на Мездра Генади Събков, председателят на Общинския съвет Яна Нинова, Яна Рупева - директор "Дарителски програми" към Фондация "BCause", представители на Общинската администрация и съвет, много граждани.

Участниците и гостите на концерта бяха приветствани от директора на Комплекса за социални услуги за деца и лица с увреждания Диана Вутова, която благодари на децата и младежите от комплекса, както и на всички, подкрепили благотворителната инициатива. В момента в трите Центъра за настаняване от семеен тип, двете Защитени жилища и едно Преходно жилище са настанени 55 деца и лица на възраст от 9 до 44 г.

По време на концерта децата и младежите от социалната институция пяха любими песни, рецитираха стихове, танцуваха виенски валс и ръченица. С много артистизъм те изпълниха емблематични български естрадни песни, сред които „Здравей, как си, приятелю”, „За моята България”, „Една българска роза” и „Пътнико свиден”. А така също „Песен за доброто”, „Приятелство”, „Вълшебните думи”, „Песен за българката” и „Тръгваме на път”.

По-сетне на импровизираната сцена се изявиха подготвителната група от Детска градина "Мир”, Hip-Hop Dance Crew "Keep It Real” с ръководител Елеонора Бутакова, Детският танцов състав "Мездренче" с ръководител Йоанна Аспарухова и Танцова формация към Центъра за подкрепа за личностно развитие с ръководител Цветелина Цинцарска.

"Гвоздеят" на програмата беше участието на гост изпълнителя на вечерта Светлин Миланов, който изпя заедно с децата "най-българската" песен "Я кажи ми, облаче ле бяло”. Той заслужи аплодисментите на публиката и с изпълненията си на "Очакване” - песента, с която миналата година спечели първо място в конкурса за авторска македонска песен, наградата на телевизионния зрител и наградата на публиката на Международния фестивал "Пирин Фолк" Сандански 2016, и на "Меаните, майко, пусти да останат” под танцовия съпровод на Ансамбъл "Мездра" с художествен ръководител и хореограф Мирослав Аспарухов.

За кентъринга на вечерта се погрижиха младите ресторантьори от Професионалната гимназия "Алеко Константинов".

Средствата, събрани от благотворителния концерт, ще бъдат преброени е понеделник от специална комисия. А всеки, които желае да подкрепи финансово дейността на социалния комплекс в Мездра, може да направи дарение на следната банкова сметка в Банка "ДСК": BG40STSA93003168933401.