Пространството около паметника на загиналите във войните моравчани в центъра на селото се изпълни с десетки деца и родители, които с нетърпение очакваха началото на празника. Предвид епидемичната обстановка, от кметството се бяха погрижили да бъдат спазени всички противоепидемични мерки за сигурност и безопасност и осигурени дезинфектанти. За сигурността на децата движението на автомобили в централната част на селото бе преустановено.

На празник като на празник! Десетки малчугани, каки и батковци огласяха с весела глъч площада, които търпеливо чакаха своя ред пред батута и надуваемия замък, предоставени от Детска борса ”Натали” специално за Деня на детето.

Празникът бе открит от Силвия Иванова, която поздрави децата на Моравица и им пожела много здраве, смях и весели игри.

Гости на празничното детско утро бяха кметът на община Мездра – Иван Аспарухов, зам.-кметът Нели Минева и секретарят на общината инж. Светлана Мицева.

Кметът Иван Аспарухов поздрави малките граждани на Моравица и пожела на тях и техните родители преди всичко здраве и ги призова да се обединят около каузата за запазване на училището в селото като оставят децата си в местното училище.

С оригинален хип-хоп танц мажоретките от Танцова формация „Светлина” поздравиха всички присъстващи и дадоха началото на весели игри и забавления.

Най-щастливи бяха естествено малчуганите, които за първи път празнуват заедно своя празник.

Денят продължи с весели игри, рисунки на асфалт, теглене на въже и други забавни състезания и, разбира се, с много награди, осигурени от Кметството и Община Мездра. Най-вкусната награда за всички бе огромна торта, подарена от общината.